راه های راتباطی

دسترسی آسان

چه چیز هایی برای ارتودنسی ضرر دارد؟

چه چیز هایی برای ارتودنسی ضرر دارد؟

فهرست مطالب

درمان ارتودنسی برای صاف و تراز کردن دندان ها و ایجاد لبخند زیبا انجام می شود. ارتودنسی طول درمان طولانی دارد و در این مدت باید مراقبت های زیادی از دندان ها و بریس ها صورت گیرد. ارتودنسی، بایدها و نبایدهای خاص خود را دارد. آیا می دانید چه چیزهایی برای ارتودنسی ضرر دارد؟ چه غذاهایی برای ارتودنسی ضرر دارد؟ مصرف کدام غذا ها در هنگام استفاده از ارتودنسی، بلامانع است؟ رژیم غذایی ارتودنسی شامل چه چیز هایی است؟ اگر شما هم جزو کسانی هستید که درمان ارتودنسی دریافت کرده اید یا به فکر اصلاح ایراد دندان های خود با استفاده از ارتودنسی هستید، با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

چه چیز هایی برای ارتودنسی ضرر دارد؟

به طور کلی باید بگوییم که وجود بریس ها و سیم های فلزی ارتودنسی در دهان باعث ایجاد برخی محدودیت ها می شود. ارتودنسی در روزهای اولیه باعث ایجاد مشکل در جویدن، تکلم و حتی بلع  می شود. وجود ارتودنسی در دهان مشکلاتی در زمینه خوردن و آشامیدن نیز ممکن است، ایجاد کند. برخی از مواد خوراکی و رفتار ها وجود دارند که برای ارتودنسی مضر هستند و ممکن است باعث شل شدن، شکستن تا کج شدن سیم خا و بریس ها شوند. مواردی همچون برش ضخیم گوشت، پاپ کورن یا ذرت ،چیپس و پفک، یخ، آدامس، نوشابه و نوشیدنی های گازدار، نوشیدنی های الکلی، آجیل و خشکبار، شیرینی‌جات و شکلات های چسبنده، انواع سس و.. جز چیزهایی هستند که برای ارتودنسی ضرر دارند. علاوه بر مواد غذایی برخی عادات غلط همچون جویدن مداد، جویدن ناخن، جویدن نی، خلال دندان و… نیز برای ارتودنسی ضرر دارد. به عبارتی می توان گفت جویدن هر چیز سفتی برای ارتودنسی مضر است.  خوردن چای و قهوه بیش از حد می تواند منجر به تغییر رنگ بریس ها و دندان ها شود. غذا ها و نوشیدنی های اسیدی همچون مرکبات را می توانید حین ارتودنسی بخورید، اما توجه کنید که بلافاصله بعد از مصرف، مسواک نزنید، بهتر است یک لیوان آب برای رقیق کردن و از بین بردن اثرات اسید سیتریک بنوشید و حداقل یک ساعت بعد مسواک بزنید. کیک ها و هر خوراکی که رنگ خوراکی دارد، نودل ها و غذا های پر ادویه می توانند باعث تغییر رنگ الاستیک های مورد استفاده برای نگه داشتن سیم روی بریس ها شود. برخی رفتار های پرخطر همچون سیگار کشیدن، قلیان کشیدن، خوردن مشروبات الکلی و… نیز تاثیر سو بر ارتودنسی و سلامت دندان های ارتودنسی شده دارند.

مطالب مرتبط: ارتودنسی در تبریز

چرا باید از مصرف برخی غذا ها با وجود ارتودنسی، خودداری کرد؟

ارتودنسی شما شامل براکت ها، سیم ها و نوار های قوس دار است که ممکن است در اثر خوردن برخی غذا ها آسیب ببیند. اجتناب از خوردن غذا های خیلی سفت و چسبنده هنگام ارتودنسی یک اولویت اساسی است. البته در کنار پرهیز های غذایی، رعایت کامل بهداشت برای جلوگیری از ایجاد حفره های روی دندان، در اطراف بریس ها نیز ضروری است. اگر دندان و بریس ها را به خوبی تمیز نکنید، تجمع ذرات غذا و باکتری ها در لابه لای دندان و براکت ها باعث ایجاد پلاک، جرم، لکه های سفید و حفره روی دندان ها می شود.

غذا هایی که هنگام ارتودنسی نمی توانید بخورید

غذا هایی که هنگام ارتودنسی نمی توانید بخورید.

درمان ارتودنسی رژیم غذایی خاص خود را دارد، در طول درمان باید از خوردن برخی مواد غذایی که ممکن است برای بریس ها خطرناک باشد، اجتناب کنید. غذا های سفت و چسبنده مانند آجیل و آدامس حباب دار، آبنبات های سفت مانند آبنبات چوبی می توانند براکت ها و سیم های ارتودنسی را شل کنند و باعث تاخیر در درمان شوند. غذا هایی که بر ارتودنسی ضرر دارد، به شرح زیر است :

  • آجیل
  • چیپس سیب زمینی
  • سبزیجات سفت همچون هویج خام
  • آبنبات های سفت
  • شکلات های چسبنده همچون انواع تافی
  • ذرت
  • میوه هایی همچون سیب را نباید گاز بزنید.
  • پیتزا و انواع فست فود که دارای پنیر هستند.
  • تکه های بزرگ و سفت گوشت
  • یخ

غذاهایی که با وجود ارتودنسی می توانید بخورید.

غذاهایی که با وجود ارتودنسی می توانید بخورید.

با اینکه وجود بریس ها در دهان برخی لذت ها را از شما می گیرد،اما هنوز چیز های خوشمزه زیادی وجود دارد که می توانید در حین درمان ارتودنسی بخورید. به عنوان مثال می توانید از غذا های خوشمزه زیر هنگام ارتودنسی نیز لذت ببرید:

  • پاستا
  • پوره سیب زمینی
  • انواع سوپ
  • انواع میوه های نرم و رسیده
  • لبنیات
  • گوشت های بدون استخوان
  • نان و ساندویچ های نرم
  • سبزیجات بخار پز شده نرم

مطالب مرتبط: آیا ارتودنسی محدودیت سنی دارد؟

چگونه از بریس های خود مراقبت کنیم

برخی غذا ها وجود دارند که هنگام ارتودنسی جز موارد ممنوعه محسوب می شوند، با این حال به طور کلی باید به نحوه غذا خوردن خود دقت کنید. غذا های مصرفی شما باید به گونه ای باشند که تمیز کردن آنها از لابه لای براکت ها و دندان ها امکان پذیر باشد. استفاده از مسواک مناسب و مسواک زدن مداوم می تواند به تمیز کردن دندان ها کمک می کند. بهداشت دهان و دندان در حین ارتودنسی اهمیت زیادی دارد. چون بدون رعایت بهداشت، دندان های شما آسیب می بیند و طبیعی است که بعد از تراز شدن بدون داشتن دندان های سالم، نمی توانید لبخند زیبایی داشته باشید. بنابراین لازم است از برخی لذت های زودگذر در جهت اصلاح فرم دندان ها و سلامت ها آنها چشم پوشی کنید.

توصیه ما در کلینیک ارتودنسی دکتر فروغی به همه بیماران عزیز این است که تا حد امکان از مصرف مواد غذایی سفت و چسبنده خودداری کنند و از رژيم غذایی که اغلب در مراحل اولیه درمان به بیمار ارائه می شود، استفاده نماید. علاوه بر این لازم است از مسواک های بین دندانی نیز استفاده کنید، این نوع مسواک از ایجاد پلاک و پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند.

نتیجه گیری

در این مطلب  کلینیک تخصصی ارتودنسی دکتر فروغی، به چیز های که برای ارتودنسی ضرر دارد، پرداختیم. رژیم های غذایی ارائه شده تنها توصیه های کلی می باشد و نمی توان آنها را به همه تعمیم داد. اگر نیاز های تغذیه ای خاص دارید و از رژیم غذایی خاص پیروی می کنید، لازم است در مراحل قبل از شروع درمان موضوع را با دندانپزشک خود در میان بگذارید. به طور کلی می توان گفت که غذا ها و خوراکی های سفت همچون آجیل و خشکبار، مواد چسبنده مانند شکلات ها و آدامس، نوشابه، نوشیدنی های الکلی، سیگار، قلیان، مصرف

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]