راه های راتباطی

دسترسی آسان

متخصص ارتودنسی در تبریز

چرا بعد از ارتودنسی دندان زرد می شود؟

فهرست مطالب

زرد شدن دندان بعد از ارتودنسی برای اکثر افراد اتفاق می افتد. در پاسخ به این سوال که چرا بعد از ارتودنسی دندان زرد می شود باید بگوییم که به علت رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان در حین درمان ارتودنسی، روی دندان پلاک ایجاد شده و دندان زرد می شود. زرد شدن دندان در اثر تجمع پلاک، علاوه بر ظاهر نامناسبی که دارد، دندان ها را مستعد پوسیدگی و ایجاد حفره می کند. بنابراین اگر بعد از ارتودنسی دندان شما زرد شد، علت آن را در عدم رعایت نکات بهداشتی لازم باید جستجو کنید. در ادامه این مطلب از کلینیک ارتودنسی دکتر فروغی قصد داریم به طور مفصل به علت زرد شدن دندان بعد از ارتودنسی بپردازیم و در مورد راه های برطرف کردن یا پیشگیری از زرد شدن دندان حین درمان ارتودنسی صحبت کنیم.

 

چرا بعد از ارتودنسی دندان زرد می شود؟

ارتودنسی درمانی اصلاحی و جز زیر شاخه های دندانپزشکی است که با هدف هدایت دندان ها به موقعیت صحیح خود، ایجاد لبخندی زیبا و چهره ای متعادل انجام می شود. حین درمان ارتودنسی، روی دندان ها، براکت ها و سیم هایی نصب می شوند که وظیفه هدایت دندان ها با اعمال فشار جزئی را بر عهده دارند. وجود براکت ها روی دندان، احتمال گیر کردن ذرات غذایی لابلای دندان و براکت ها را افزایش می دهد. از طرفی تمیز کردن دندان ها با وجود براکت و سیم های ارتودنسی در دهان، کمی مشکل است. بنابراین اگر فرد در طول درمان ارتودنسی به طور کامل به توصيه های بهداشتی عمل نکند و نتواند بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کند، بعد از ارتودنسی دندان هایش شروع به زرد شدن می کند. اصلی ترین علت زرد شدن دندان بعد از ارتودنسی، تشکیل پلاک روی دندان هاست. پلاک نوعی پوشش چسبنده است که بعد از خوردن و آشامیدن روی دندان ها و اطراف بریس ها ایجاد میشود و اگر تمیز نشود، رسوب کرده و باقی می ماند. پلاک در اثر عدم پاکسازی صحیح دندان و فعالیت باکتری ها روی دندان های شما ایجاد می شود و اگر درمان نشود، باعث تغییر رنگ محسوس دندان، پوسیدگی و ایجاد حفره روی دندان خواهد شد.

 

علت زرد شدن دندان بعد از ارتودنسی

تغییر رنگ دندان بعد از ارتودنسی بسیار رایج است و علت آن به عدم رعايت نکات بهداشتی برمی گردد. این تغییر رنگ می توان به صورت زرد شدن دندان یا ایجاد لکه های سفید، قهوه‌ای و زرد روی دندان ها اتفاق بیفتد. برخی از اصلی ترین دلایل زرد شدن دندان بعد از ارتودنسی عبارتند از :

 

بهداشت ضعیف دهان

بعد ارتودنسی دندان زرد می شود چون فرد بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت نمی کند. با اینکه مسواک زدن حین ارتودنسی مشکل است، اما باید بتوانید دندان های خود را برای لبخند زیبای پس از ارتودنسی، سالم نگه دارید. بنابراین حتما روزانه چند بار به خوبی دندان های خود را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید تا احتمال زرد شدن دندان بعد از ارتودنسی به حداقل برسد.

 

زرد شدن دندان در اثر برخی مواد غذایی

رعایت رژیم غذایی مناسب حین درمان ارتودنسی بسیار اهمیت دارد. باید بدانید که خوردن غذاها و نوشیدنی هایی که قند، اسید و تانن زیادی دارند، احتمال زرد شدن دندان های شما بعد از ارتودنسی را افزایش می دهد. بنابراین از خوردن و نوشیدن آب نبات های رنگی، قهوه، نوشابه، شراب، سس های تیره رنگ، غذا های شیرین و چسبنده و… به طور جدی اجتناب کنید. علاوه بر این ها استعمال تنباکو نیز می تواند باعث زرد شدن دندان ها بعد از ارتودنسی شود و روی دندان لکه های تیره قهوه‌ای یا زرد ایجاد کند.

 

عدم معاینه منظم دندان ها حین ارتودنسی

یکی دیگر از علت های زرد شدن دندان بعد از ارتودنسی، می تواند عدم مراجعه منظم بیمار جهت معاینه و کنترل وضعیت دندان های او باشد. مراجعه منظم می تواند دندان های شما را از خطر پوسیدگی جدی نجات دهد، چرا که دندانپزشک حین معاینه مداخلات لازم برای برطرف کردن زردی دندان ها را قبل از عمیق شدن، انجام می دهد. همچنین می تواند توصیه های لازم برای جلوگیری از زرد شدن دندان را به بیمار ارائه کند.

ارتودنسی در تبریز

 

مقاله مرتبط: آیا ارتودنسی باعث تحلیل ریشه دندان می شود؟

سفید کردن دندان و استفاده از خمیر دندان های سفید کننده

استفاده بیش از حد از خمیر دندان های سفید کننده قوی  و روش های سفید کردن دندان، می تواند به مینای دندان آسیب بزند و با تحلیل مینای دندان باعث حساسیت دندان شود. از بین رفتن مینای دندان، باعث فرسایش دندان و زرد شدن آن می شود. استفاده از روش های سفید کردن دندان همچون بلیچینگ را بهتر است به بعد از برداشتن دستگاه ارتودنسی موکول کنید. چون این کار در حین ارتودنسی فقط اطراف بریس ها را سفید میکند و قسمتی از دندان که زیر بریس قرار دارد، زرد می ماند.در نتیجه پس اب برداشتن بریس ها، جای آنها مثل لکه روی دندان می ماند. بنابراین بهتر است استفاده از هرگونه اقدامی برای سفید کردن دندان در طول درمان ارتودنسی با مشورت متخصص ارتودنسی انجام شود تا آسیبی به دندان ها وارد نشود.

استعمال دخانیات حین ارتودنسی

در طول درمان ارتودنسی حساسيت دندان ها افزایش می یابد،بنابراین به افراد سیگاری توصیه می شود حین درمان ارتودنسی، استفاده از دخانیات را ترک کنند یا به حداقل برسانند. چون دود و مواد شیمیایی حاصل از سیگار و قلیان به طور مستقیم روی دندان ها رسوب می کند و باعث زرد شدن دندان چه در حالت عادی و چه با وجود بریس های ارتودنسی می شود.

آیا قلیان برای ارتودنسی ضرر دارد؟

استفاده از دهانشویه های حاوی الکل

استفاده از دهانشویه حین درمان ارتودنسی به رعایت هر چه بهتر بهداشت دهان و دندان شما کمک می کند. با این حال باید دهانشویه ای که استفاده میکنید، مورد تایید متخصص ارتودنسی باشد. چون برخی از دهانشویه ها حاوی الکل یا موادی مثل ستیل پیریدینیوم و کلرهگزیدین هستند. استفاده بیش از یک هفته از این دهانشویه ها می تواند باعث زرد شدن دندان ها شود.

 

قبل از ارتودنسی چه اقداماتی برای جلوگیری از زرد شدن دندان باید انجام داد؟

قبل از ارتودنسی باید توسط متخصص ارتودنسی ویزیت شوید تا مشکلات مربوط به دهان و دندان شما کاملا برطرف شود. این معاینات معمولا شامل جرم گیری، سفید کردن دندان ها، درمان و ترمیم دندان های آسیب دیده و برطرف کردن پلاک ها و پوسیدگی هاست. درمان و ترمیم دندان ها قبل از ارتودنسی به شما کمک می کند تا در طول درمان ارتودنسی مشکلات کمتری در مورد سلامت دندان های خود داشته باشید.

 

چه کنیم تا بعد از ارتودنسی دندان ها، زرد نشوند؟

راه های جلوگیری از زرد شدن دندان بعد از ارتودنسی بسیار آسان است تنها کافیست بهداشت را در حد اعلا رعایت کنید. برخی از مهم ترین روش های پیشگیری از زرد شدن دندان بعد از ارتودنسی به شرح زیر است :

 

1-خوب مسواک بزنید و نخ دندان بکشید .

اگر روی دندان هایتان بریس دارید، مسواک زدن کافی نیست، باید خوب مسواک بزنید تا بتوانید به طور کامل جرم ها و پلاک های روی دندان را از بین ببرید. سعی کنید حداقل دو بار در روز از مسواک و نخ دندان استفاده کنید تا دندان هایتان کاملا تمیز شوند. برخی از نکات مسواک زدن دندان های ارتودنسی شده برای جلوگیری از زرد شدن آنها، عبارتند از :

 

  • حداقل دو بار در روز و هر بار به مدت 2 دقیقه یا بیشتر با حرکات دایره ای و ملایم مسواک بزنید.
  • از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید. همچنین می توانید با مشورت متخصص ارتودنسی خود، از خمیر دندان های سفید کننده نیز استفاده کنید.
  • حتما بعد از هر وعده غذایی دهان و دندان های خود را بشویید.
  • برای اطمینان از تمیز شدن کامل دندان هایتان حین ارتودنسی می توانید از مسواک برقی استفاده کنید.
  • از نخ دندان بین دندان ها و نیز اطراف دندان استفاده کنید.
  • از دهانشویه حاوی فلوراید و فاقد الکل استفاده کنید.

 

 

2-به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید.

انجام معاینات منظم دندانپزشکی حین درمان ارتودنسی ضروری است. چرا که دندانپزشک می تواند زرد شدن دندان های شما را قبل از بدتر شدن اوضاع تشخیص داده و اقدامات لازم همچون شست‌وشو دندان ها برای از بین پلاک ها را انجام دهد. بنابراین در کنار رعایت کامل اصول بهداشتی در موعد مقرر برای بررسی وضعیت دندان ها و بریس های خود به دندانپزشک مراجعه کنید.

 

3-از رژيم غذایی مناسب پیروی کنید.

سعی کنید تا جای ممکن از رژیم غذایی سالم و عاری از مواد مضر برای دندان ها استفاده کنید.

از مواد غذایی چسبنده و شیرین مثل انواع آدامس و آبنبات و نیز از مواد غذایی با نشاسته و قند بالا مانند نوشابه بپرهیزید. استفاده مکرر از نوشیدنی هایی مانند قهوه، چای، شراب و… نیز میتواند باعث تغییر رنگ و ایجاد لکه روی دندان ها شود.

 

 

نتیجه گیری

ارتودنسی، درمانی در جهت رفع ایراد های دندان و فک و تراز کردن آنهاست. در درمان ارتودنسی روی دندان ها بریس هایی نصب می شود تا دندان ها را با اعمال فشار به جایگاه مناسب خود هدایت کند. وجود براکت ها روی دندان به خصوص در ارتودنسی از نوع ثابت، دندان ها را مستعد تشکیل پلاک و زردی می کند. زرد شدن دندان ها بعد از ارتودنسی  بیشتر به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، رعایت نکردن رژیم غذایی مناسب، استعمال دخانیات و نیز عدم مراجعه منظم به دندانپزشک اتفاق می افتد. در دوران ارتودنسی، دندان ها حساس می شوند، از طرفی وجود براکت ها روی دندان، تمیز کردن آنها را با مشکل مواجه می کند. بنابراین برای اینکه دچار مشکل زرد شدن دندان بعد از ارتودنسی نشوید، باید در طول درمان ارتودنسی با داشتن برنامه ای روزانه و منظم دندان های خود را مسواک بزنید، نخ دندان بکشید، از خمیر دندان و دهانشویه مناسب استفاده کنید، خوراکی ها ونوشیدنی های مضر را کنار بگذارید، سیگار و قلیان نکشید و برای معاینات منظم به دندانپزشک مراجعه کنید. البته زرد شدن سطحی دندان ها بعد از ارتودنسی طبیعی است و بلافاصله بعد از برداشتن بریس ها می توان با روش هایی همچون بلیچینگ دندان، جرم گیری و کامپوزیت آن را برطرف کرد. توصیه ما به شما عزیزان این است که در طول درمان ارتودنسی حتما به نکات بهداشتی و توصیه های ارتودنتیست خود توجه کافی را داشته باشید تا بتوانید لذت لبخند زیبای بعد از ارتودنسی را بدون هیچ مشکلی بچشید. کلینیک تخصصی ارتودنسی دکتر فروغی در تبریز، آماده ارائه انواع خدمات تخصصی مربوط به ارتودنسی می باشد. در کلینیک ارتودنسی دکتر فروغی انواع روش های درمان ارتودنسی با توجه به شرایط بیمار انجام می شود و توصیه های لازم برای جلوگیری از زرد شدن دندان بعد از ارتودنسی به طور کامل به بیمار ارائه می شود.

 

سوالات متداول

آیا می توان جلوی زرد شدن دندان بعد از ارتودنسی را گرفت؟

بله با داشتن برنامه منظم برای تمیز کردن روزانه دندان ها مثل مسواک زدن، نخ دندان کشیدن، استفاده از دهانشویه، مراجعات منظم به دندانپزشک در حین درمان ارتودنسی و نیز رعایت رژیم غذایی مناسب با ‌شرایط ارتودنسی، میتوان بعد ازارتودنسی از زرد شدن دندان جلوگیری کرد.

 

چرا بعد از ارتودنسی دندان ها زرد می شوند؟

پس از خوردن و آشامیدن، روی دندان ها پلاک ایجاد می شود. پلاک ها در واقع حاصل فعالیت باکتری ها روی دندان هاست که اگر روی دندان بمانند  ، باعث زرد شدن، ایجاد لکه، ایجاد حفره و پوسیدگی دندان می شوند. این پلاک ها را در مراحل اولیه می توان با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از بین برد. بنابراین علت زرد شدن دندان بعد از ارتودنسی ، عدم رعایت بهداشت کامل دهان حین ارتودنسی است که باعث ایجاد پلاک و تغییر رنگ دندان ها می شود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]