راه های راتباطی

دسترسی آسان

قرص برای درد ارتودنسی

برای درد ارتودنسی چه قرصی بخوریم؟

فهرست مطالب

ارتودنسی درمانی اصلاحی برای بهبود وضعیت دندان ها و فک است که باعث ایجاد لبخندی زیبا و دندان های تراز پس از درمان می شود. استفاده از سیم ها و بریس ها برای تغییر وضعیت دندان ها گاه دردناک است و بیمار پس از نصب ارتودنسی، به خصوص در روزهای اول احساس درد می کند. آیا میدانید برای تسکین درد ارتودنسی چه قرصی بخورید؟ معمولا متخصص ارتودنسی در روز های اول به بیمار توصیه می کند تا در صورت عدم تحمل درد از قرص های مسکن مثل قرص استامینوفن، قرص ایبوپروفن یا قرص ژلوفن استفاده کند. استفاده از قرص استامینوفن رایج تر و بهتر از دیگر انواع مسکن هاست. در ادامه این مطلب از کلینیک ارتودنسی دکتر فروغی به شرح جزئیات بیشتری در مورد تسکین درد ارتودنسی با قرص های مسکن و سایر روش ها می پردازیم.

 

علت ایجاد درد ارتودنسی

درد، یکی از عوارض جانبی رایج در درمان ارتودنسی است. علت درد ارتودنسی فشار وارد بر دندان ها از سوی سیم ها و بریس های ارتودنسی در جهت تغییر وضعیت آنهاست. درد ارتودنسی بسته به میزان نیروی اعمال شده بر روی دندان ها و نوع بریس های مورد استفاده می تواند در هر فرد متغیر باشد. درد ارتودنسی اغلب در روز های اول درمان، شایع است و معمولا پس از یک هفته بسیار کاهش می یابد. متخصص ارتودنسی برای کاهش درد ارتودنسی، مسکن هایی مثل قرص استامینوفن را تجویز می کند. قرص استامینوفن با کاهش درد ارتودنسی، شرایط را برای بیمار قابل تحمل و راحت تر می کند و اغلب عارضه جانبی خاصی ندارد.

 

برای درد ارتودنسی چه قرصی بخوریم؟

درد ارتودنسی را می توان با انواع قرص های مسکن همچون قرص استامینوفن که اکثرا توسط متخصص ارتودنسی تجویز می شود، تسکین داد. برخی افراد تیز از سایر مسکن ها همچون قرص های ایبوپروفن و ژلوفن برای تسکین درد ارتودنسی استفاده می کنند. برای تسکین درد ارتودنسی باید هر 4 ساعت یکبار قرص استامینوفن مصرف کرد. درد ارتودنسی معمولا کم و قابل تحمل است، مگر اینکه میزان التهاب و درد ناشی از نصب دستگاه ارتودنسی برای فرد غیر قابل تحمل باشد. در چنین شرایطی معمولا توصیه می شود تا برای تسکین درد ارتودنسی، قرص های مسکن استفاده شود. البته علاوه بر قرص مسکن مثل استامینوفن، استفاده از برخی اسپری های بی حس کننده و دهانشویه ها نیز باعث بی حس شدن و از بین رفتن درد ارتودنسی برای مدتی معین می شود.

 

بهترین قرص مسکن برای درد ارتودنسی کدام است؟

قرص استامینوفن، یکی از بهترین مسکن ها برای درد ارتودنسی در نظر گرفته میشود. در واقع استامینوفن درد را ازبین می برد اما تاثیر چندانی بر التهاب ندارد و از این رو در روند حرکت دندان ها در طول ارتودنسی، اختلال ایجاد نمی کند. همچنین استامینوفن آثار تخریبی ناشی از قرص های ضد التهاب قوی همچون ایبوپروفن و ژلوفن در طولانی مدت را ندارد. معمولا به افراد تحت درمان ارتودنسی توصیه می شود تا چند روز اول پس از نصب بریس ها، هر 4 ساعت یکبار از قرص استامینوفن استفاده کنند. البته بهتر است در مورد دوز و دفعات مصرف قرص استامینوفن برای درد ارتودنسی با متخصص ارتودنسی خود مشورت کنید. چون میزان درد و دوز مسکن در هر فرد با توجه به تنظیمات ارتودنسی او، متغیر خواهد بود.

 

سایر روش های تسکين درد ارتودنسی

علاوه بر مصرف قرص مسکن برای کاهش درد ارتودنسی، می توان از روش های دیگری نیز برای از بین بردن درد ارتودنسی استفاده کرد. از جمله روش های رفع درد ارتودنسی عبارتند از :

 

 

  • اصلاح رژیم غذایی

پس از نصب بریس ها و سیم های ارتودنسی بر روی دندان هایتان، باید از رژیم غذایی خاصی که اغلب توسط متخصص ارتودنسی ارائه می شود، پیروی کنید. توجه به رژیم غذایی و اجتناب از خوردن خوراکی های مضر و سفت، تاثیر زیادی در از بین بردن درد ارتودنسی دارد. لثه و بافت دهان به دلیل نصب دستگاه ارتودنسی ملتهب می شوند و خوردن خوراکی های سفت که نیاز به جویدن زیاد دارند، می تواند باعث تحریک بیشتر و افزایش درد شود. بنابراین سعی کنید در روز های ابتدایی نصب ارتودنسی، از غذاهای نرم که نیاز به جویدن ندارند، همچون انواع پوره ها و سوپ ها استفاده کنید. این کار تاثیر زیادی در کاهش درد ارتودنسی دارد.

  • رعایت بهداشت دهان و دندان

رعایت بهداشت دهان و دندان نقش زیادی در کاهش التهاب و میزان درد ارتودنسی در روز های اول درمان دارد. سعی کنید از خمیر دندان های مخصوص که اغلب حاوی پتاسیم نیترات هستند استفاده کنید، این ماده به حفظ اعصاب لثه و کاهش تحریک آنها کمک می کند. همچنین از مسواک های مناسب با برس نرم، برای مسواک زدن استفاده کنید و سعی کنید به آرامی و با فشار ملایم مسواک را روی دندان های بکشید به طوری که درد ناشی از ارتودنسی را تحریک نکند

 

  • مراجعه به متخصص ارتودنسی

اگر درد ناشی از نصب دستگاه ارتودنسی با هیچ یک از روش های فوق از بین نرفت، باید برای بررسی شرایط خود به متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید. ممکن است سیم ها و براکت های شما نیاز به تنظیم یا کنترل داشته باشند. چون گاهی اوقات تغییر وضعیت بریس ها و سیم ها می تواند باعث ایجاد درد در ناحیه فک و دندان ها شود. همچنین ممکن است التهاب در لثه ها و بافت های دهان به حدی شدید باشد که نیاز به مداخلات پزشکی وجود داشته باشد.

 

  • نکاتی برای کاهش درد ارتودنسی بدون قرص و دارو

اگر میزان درد ناشی از ارتودنسی که احساس می کنید، خفیف و قابل تحمل است، بهتر است به طور کلی از مصرف قرص های مسکن خودداری کنید.روش های خانگی دیگری همچون قرقره آب گرم و نمک، برای کاهش درد ارتودنسی وجود دارد که میتوانید موقع احساس ناراحتی از آن استفاده کنید، بدون اینکه محدودیتی داشته باشید.

برای تهیه محلول آب نمک، حدود ¼ قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید و از آن برای شستشوی فضای دهان خود استفاده نمایید.

همچنین ماساژ فک و لثه ها به صورت دورانی و آرام می تواند از درد و التهاب این نواحی بکاهد.

قرص ارتودنسی

مسواک مخصوص ارتودنسی

آیا مصرف داروهای ضد التهاب برای درد ارتودنسی مناسب است؟

رایج ترین شکل دارو های مورد استفاده برای تسکین درد ارتودنسی دارو های ضد التهاب است که اغلب به شکل قرص های ایبوپروفن و ژلوفن مصرف می شوند. اما جالب است بدانید که طبق مطالعات انجام شده دارو های ضد التهاب همچون ایبوپروفن بر روند حرکت دندان ها در طول درمان ارتودنسی تاثیر می گذارند و زمان درمان را طولانی تر می کنند. این به این دلیل است که وجود التهاب برای حرکت دندان ها به سوی موقعیت ایده آل خود، لازم است و مصرف دارو های ضد التهاب با از بین بردن کامل التهاب، حرکت دندان ها را کندتر می کنند. همچنین مصرف دارو های ضد التهاب باعث توقف واکنش های شیمیایی که برای نگهداری دندان ها در موقعیت جدید آنها لازم است، می شوند. از طرفی افراط در مصرف ضد التهاب ها می تواند باعث کاهش تولید پروکلاژن ها شود. پروکلاژن مثل یک بلوک ساختمانی، بازسازی استخوان فک را تقویت می کند. علاوه بر اینها، مصرف دارو های ضد التهابی باعث می شود تا دندان های شما پس از برداشتن بریس ها، سریع تر به موقعیت قبلی خود برگردند به خصوص اگر طبق دستور متخصص ارتودنسی از نگهدارنده ها استفاده نکنید.

 

سخن پایانی

درد ارتودنسی در روزهای اول درمان ارتودنسی، در بیمار ایجاد می شود و معمولا آزار دهنده است میزان درد ارتودنسی در هر فرد با توجه به شدن فشار و تنظیمات دستگاه ارتودنسی او، متفاوت خواهد بود. راه های مختلفی برای تسکین درد ارتودنسی وجود دارد. شما می توانید برای تسکین درد ارتودنسی از قرص مسکن استامینوفن طبق دستور دندانپزشک استفاده کنید، استامینوفن بدون نسخه و هر 4 ساعت بار نیز قابل مصرف است. علاوه بر قرص استامینوفن، قرص های دیگری مثل ایبوپروفن و ژلوفن نیز برای کاهش درد ارتودنسی مناسب هستند،اما به دلیل خاصیت ضد التهابی قوی که دارند، چندان توصیه نمی شود. علاوه بر قرص می توانید از دهانشویه ها و اسپری های بی حس کننده، خمیر دندان های مخصوص، محلول آب گرم و نمک، رژیم غذایی مناسب و… نیز برای تسکین درد ارتودنسی استفاده کنید. اگر هیچ کدام از این روش ها در تسکین درد ارتودنسی موثر نبود، بهتر است به متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید تا تنظیمات ارتودنسی و شرایط دهان و دندان شما را بررسی کرده و تغییرات لازم را اعمال کند. شما عزیزان می توانید جهت دریافت بهترین خدمات مربوط به ارتودنسی، به کلینیک ارتودنسی دکتر فروغی در تبریز مراجعه کنید. کلینیک ارتودنسی دکتر فروغی، با استفاده از به روز ترین روش های ارتودنسی و ابزار و متریال تهیه شده از برند های با کيفيت دنیا، آماده ارائه خدمات به مراجعین محترم می باشد. جهت اطلاعات بیشتر میتوانید با ما تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

چه قرصی برای درد ارتودنسی مناسب است؟

بهترین قرص برای تسکین درد ارتودنسی، استامینوفن است که بدون نسخه هم تهیه می شود اما معمولا متخصص ارتودنسی روش و دوز مصرف استامینوفن در روز های اول ارتودنسی را به بیمار ارائه می کند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]