نگهدارنده یا ریتینر ارتودنسی چیست و چه کاربردی دارد؟

نگهدارنده یا ریتینر ارتودنسی چیست و چه کاربردی دارد؟
نگهدارنده یا ریتینر ارتودنسی چیست و چه کاربردی دارد؟ نام نگهدارنده یا ریتینر ارتودنسی را احتمالا در اواخر دوره درمان ارتودنسی دندان خود بسیار خواهید شنید. زمانی که دندان هایتان به طور کامل مرتب می شوند ارتودنیست به شما خواهد گفت که بعد از برداشته شدن وسایل روی دندان هایتان باید ریتینر یا نگهدارنده ارتودنسی استفاده کنید. ما در این مقاله سعی می کنیم به زبان ساده درباره ریتینرها توضیحاتی ارائه دهیم. اگر درمان ارتودنسی تان در حال اتمام است حتما این مقاله را بخوانید.
ریتینر ارتودنسی چیست و دقیقا چه کاربردی دارد؟
بعد از اینکه دندان ها به کمک ارتودنسی مرتب شد، باز هم احتمال دارد که به مرور زمان به دنبال غذا خوردن، جویدن مواد سفت و سخت، دندان قروچه و …. دوباره کج شوند. البته هیچوقت مثل قبل کج نمی شوند بلکه به صورت جزئی ممکن است دوباره نامرتب شوند. برای جلوگیری از این مساله، ما از ریتنر یا نگهدارنده ارتودنسی استفاده می کنیم تا دندان ها را به همان فرمی که مرتب و صاف هستند نگهداریم.
انواع مختلف نگهدارنده ارتودنسی کدام ها هستند؟
برخی از نگهدارنده ها ثابت هستند در حالی که برخی دیگر قابل جابجا شدن یا متحرکند. نگهدارنده های ثابت آن هایی هستند که به وسیله متخصص ارتودنسی به پشت دندان ها متصل می شوند و به آن ها نگهدارنده ثابت یا ریتنر ثابت گفته می شود.
همچنین برخی دیگر به دندان ها متصل نمی شوند و قابل جابجا شدن هستند. نگهدارنده هاولی و قالب پلاستیکی (شبیه ارتودنسی نامرئی) دو نمونه از نگهدارنده متحرک ارتودنسی هستند.
نحوه عملکرد ریتینر ارتودنسی چگونه است؟
همانطور که گفته شد هدف از تجویز نگهدانده، جلوگیری از بازگشت ارتودنسی و موقعیت دندان ها به فرم سابق است. برای پیشگیری از این وضعیت، ریتینرها دندان ها معمولا به پشت دندان ها ثابت نگه می شوند و اجازه کوچکترین حرکتی را به دندان نمی دهند.
دکتر سعید فروغیمتخصص ارتودنسی |