منوی دسته بندی

حرکت دندان ها در ارتودنسی

حرکت دندان ها در ارتودنسی

حرکت دندان ها در ارتودنسی

ارتودنسی چگونه دندان ها را صاف می‌کند؟

حرکت دندان ها در ارتودنسی، اگر می خواهید بدانید که حرکت دندان ها در ارتودنسی چگونه است و ارتودنسی چطور دندان‌های شما را مرتب می کند این مقاله برای شما نوشته شده است.

چرا دندان ها حرکت کرده یا تغییر موقعیت می‌دهند؟

حرکت دندان ها و جابجا شدن آن ها می‌تواند یک فرآیند طبیعی باشد و یا بر اثر عوامل خارجی ایجاد شود.

حرکت دندان ها به صورت طبیعی

دندان ها به طور طبیعی و با افزایش سن شروع به حرکت می‌کنند. اما از آنجا که جابجایی و حرکت آن‌ها بسیار جزئی و ناچیز است، ما متوجه این حرکت نمی‌شویم. دندان‌ها در این جابجایی به مرور زمان (و هرچه سن بالاتر می‌رود) تمایل دارند که به سمت جلوی دهان حرکت کنند. این حرکت در نهایت منجر به کج شدن دندان ها به سمت جلو می‌شود.

حرکت دندان ها بر اثر تحلیل رفتن مینای دندانی

افزایش سن تنها دلیل حرکت طبیعی دندان‌ها نیست و عوامل دیگری همچون تحلیل رفتن مینای دندان نیز می‌تواند باعث کج شدن و تغییر موقعیت آن شوند. به این صورت که مینای دندان (که بخشی از ضخامت تاج دندان است) کاهش میابد و دندان نیز فضای بیشتری برای جابجایی و تغییر موقعیت پیدا می‌کنند.

حرکت دندان ها بر اثر پوسیدگی دندان ها

زمانی که دندان ها دچار پوسیدگی می شوند و این پوسیدگی در سطوح طرفی دندان ها (سطوحی که به دندان ها مجاور نزدیک است)، فاصله ای در بین دندان ها به وجود می آورد. این فاصله (ناشی از پوسیدگی دندان) می تواند فضای اضافی ایجاد کند و باعث می شود که دندان مجاور  به سمت فضای حالی حرکت کند.

حرکت دندان ها به خاطر کوچک بودن دندان ها

مشابه مورد بالا، وجود فاصله بین دندان ها باعث می شود که دندان ها بتوانند فضای بیشتری برای حرکت و جابجایی داشته باشند.

برای درک بهتر حرکت دندان ها در ارتودنسی ابتدا آناتومی آن را بشناسید

دندان‌های ما دارای دو بخش تاج و ریشه هستند. تاج بخشی از دندان است که از خط لثه به بعد قابل رویت است. و تنها بخش قابل مشاهده دندان ما است. قسمت بعدی ریشه دندان است که در زیر خط لثه  قرار دارد. ریشه دندان‌های ما از طریق یک لیگامان به نام لیگامان پریودنتال به استخوان فک متصل شده است. لیگامان پریودنتال از هزاران الیاف نگه دارنده دندان تشکیل می‌شوند. آن‌ها می‌توانند دندان‌ها را به استخوان فک اتصال دهند. در اطراف ریشه دندان، بافت استخوانی وجود دارد. اما همانطور که ذکر شد، ریشه دندان مستقیما به استخوان وصل نمی‌شود.

و در خصوص استخوان فک که دندان ها را احاطه کرده بهتر است بدانید آن بخشی از استخوان فک که ریشه دندان به کمک بیگامان به استخوان متصل است اصطلاح استخوان الوئولار خوانده می‌شود. در بافت الوئولار استخوانی سلول هایی موسوم به استئوکلاست و استئوبلاست وجود دارند که به ترتیب مسئول تخریب و ساخت بافت استخوانی هستند و به عبارتی آن ها در کار ساخت و ساز استخوان هستند. برای درک چگونگی حرکت دندان ها در ارتودنسی تنها این اطلاعات را داشته باشید کافی است.

 

                                                                                                                              ادامه مطلب…

ارتودنسی

ارتودنسی

دکتر سعید فروغی

متخصص ارتودنسی

تولید محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *