منوی دسته بندی

بهداشت ارتودنسی

تمیز-کردن-ارتودنسی

رژیم غذایی

بهداشت ارتودنسی، کنترل رژیم غذایی در زمان ارتودنسی دندان به معنای پرهیز از غذاهایی است که می توانند احتمال پوسیدگی دندان را افزایش دهند. بدین منظور باید مصرف غذاهایی که دارای مقدار زیادی شکر هستند مانند نوشابه، شیرینی و بستنی را محدود یا قطع کرد. همچنین باید از غذاهایی که به راحتی در بین بریس های ارتودنسی گیر می کنند مانند تافی، آدامس و شیرین بیان پرهیز کرد.

غذاهای بسیار سفت و چسبنده نیز می تواند موجب آسیب فیزیکی به بریس های ارتودنسی شود و یقینا بریس هایی با سیم های پاره یا براکت های شل نمی توانند موجب صاف کردن دندان ها شوند. علاوه بر اینها، نباید آجیل، آبنبات و پیتزاهای سفت مصرف کرد. از غذاهای سالم مانند سیب و هویج استفاده کنید اما آنها را قطعه قطعه کرده و سپس میل نمایید. همچنین از گاز زدن یخ، ته مداد یا ناخن خودداری کنید. عدم رعایت موارد بالا می تواند موجب آسیب به بریس ها و در نتیجه کج شدن دندان ها شود.

مراجعه منظم به متخصص ارتودنسی

بهداشت ارتودنسی، طی دوره ی درمان ارتودنسی، باید به طور منظم و برای تنطیم بریس ها، به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید. پس از هر جلسه تنظیم بریس های ارتودنسی، شما ممکن است محکمی سیم ها یا حتی کمی درد حس کنید. در صورت تشدید یا تداوم درد باید به ارتودنتیست خود اطلاع دهید. هر مشکلی که برای بریس های ارتودنسی پیش آمد؛ باید متخصص ارتودنسی خود را سریعا در جریان قرار دهید.

علاوه بر متخصص ارتودنسی، مراجعه منظم به دندانپزشک یا متخصص ترمیم و زیبایی دندان طی دوره ارتودنسی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. چکاپ دندان به منظور تشخیص نشانه های اولیه پوسیدگی دندان و بیماری لثه انجام شده و در صورت لزوم ترمیم و پرکردگی برای دندان خراب صورت می گیرد.

 

مطلب قبلی

ارتودنسی

ارتودنسی

دکتر سعید فروغی

متخصص ارتودنسی

تولید محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *